• Standaard header

  Certiforce is uw validerende partij

Groene Norm gecertificeerd examenleverancier

Groene Norm is gecertificeerd als examenleverancier

Vanaf 25 mei is Groene Norm gecertificeerd als examenleverancier. De certificerende autoriteit Certiforce constateerde geen tekortkomingen. Wij voldoen met onze HKS-examenproducten aan de gestelde producteisen. Ook voldoen wij aan alle organisatie- en proceseisen. Met deze certificering borgt Groene Norm dat AOC’s valide examenproducten bij ons kunnen inkopen.

Drie routes tot valide exameninstrumenten

Het ministerie van OCW heeft bepaald dat vanaf 1 augustus 2018 alle mbo-scholen valide exameninstrumenten dienen in te zetten voor de examinering. Scholen kunnen via drie routes tot valide exameninstrumenten komen. De AOC’s hebben gekozen voor route 1. Zij willen valide examens inkopen bij Groene Norm.

Certificeringstraject

Groene Norm is gecertificeerd door Certiforce. Zij hebben Groene Norm getoetst aan de hand van de norm voor valide exameninstrumenten. Deze norm bestaat uit producteisenproces- en organisatie-eisen. De beoordeling wordt toegelicht in het certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig. Hiermee zijn de AOC’s voor drie jaar verzekerd van valide exameninstrumenten.

Nieuws

 • Validatie is meer dan alleen een vaststelling van de borging van kwaliteit

  Onlangs heeft de inspectie een bezoek gebracht om samen te kijken naar de pro...

  Lees meer
 • Groene Norm gecertificeerd examenleverancier

  Vanaf 25 mei is Groene Norm gecertificeerd als examenleverancier. De certificerende autoriteit Certiforce constateerde geen tekort

  Lees meer
Meer nieuws